Απέβαλαν για πρώτη φορά χώρα από τη Eurovision! (Video)


Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ιστορία του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Η χώρα που μένει εκτός για πρώτη φορά στα 61 χρόνια του θεσμού είναι η Ρουμανία επειδή ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός της φορέας TVR απέτυχε να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση που χρονολογούνται πίσω στο 2007.

Η Ρουμανία έχει ρεκόρ πρόκρισης 100% στον τελικό της Eurovision και για φέτος επρόκειτο να λάβουν μέρος στον ημιτελικό της 12ης Μαΐου. Ο Ovidiu Anton που θα εκπροσωπούσε τη Ρουμανία με το ποπ - ροκ "Moment of Silence" αναμενόταν να κατακτήσει καλή θέση στον τελικό της Eurovision στις 14 Μαΐου.

"Το TVR δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2016 και θα χάσει την πρόσβασή της σε άλλες υπηρεσίες της EBU όπως τα Eurovision News και Sports News Exchanges" ήταν η ανακοίνωση που εκδόθηκε για τον αποκλεισμό της Ρουμανίας.

"Είναι βέβαια απογοητευτικό για τον καλλιτέχνη που επέλεξαν να εκπροσωπήσει τη Ρουμανία όσο και για τους συναδέρφους μας στο TVR που είχαν προετοιμάσει τόσο καλά τη συμμετοχή τους για φέτος και φυσικά για τους Ρουμάνους θεατές και τους λάτρεις της Eurovision στη χώρα", σημείωσε για λογαριασμό της EBU ο Jon Ola Sand.



newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

loading...
loading...