Νότια Κορέα: Κυκλοφορεί παγωτό που «γιατρεύει» το hangover


H Νότια Κορέα αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα του hangover με τον πιο  απολαυστικό τρόπο, καθώς κυκλοφόρησε ένα ειδικό παγωτό, το οποίο φαίνεται πως καταπολεμά τις συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Για του λόγου το αληθές, το παγωτό με το όνομα «Gyeondyo-bar», το οποίο σημαίνει «κράτα γερά», είναι το πρώτο  που κυκλοφόρησε, το οποίο έχει ως αποκλειστικό κοινό όσους υποφέρουν από τις επιπτώσεις  του ποτού. Το κατάστημα που το διαθέτει σχολίασε πως «το όνομα του παγωτού εκφράζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όταν πρέπει να πάνε στη δουλειά μετά από ένα μεθύσι».

Το «Gyeondyo-bar» έχει γεύση γκρέιπφρουτ και περιέχει εκχύλισμα ασιατικής σταφίδας, η οποία αποτελεί το «γιατρικό» για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στη Νότια Κορέα από τον 17ο αιώνα. 

Σημειώνεται πως η Νότια Κορέα είναι μακράν η ...πιο φιλική προς το αλκοόλ χώρα στην Ασία, καθώς οι πολίτες της καταναλώνουν περισσότερα από 12,3 λίτρα αλκοόλ κάθε χρόνο.

Μάλιστα,  οι διάφορες θεραπείες για το hangover είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες, με τα κέρδη των αντίστοιχων εταιρειών που τις διαθέτουν να ξεπερνούν τα 126 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Το νέο παγωτό, ωστόσο, αναμένεται να γίνει η νέα αγαπημένη «θεραπεία» των Νοτιοκορεατών.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

loading...
loading...