Ποιο είναι το πιο «ελκυστικό» χαρακτηριστικό των ανθρώπων;


Ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο όταν θέλουμε να διαλέξουμε έναν σύντροφο; Μπορεί η εξωτερική εικόνα να είναι η αφετηρία για την έναρξη της γνωριμίας, ωστόσο το αν θα συνεχίσουμε να θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι ο σύντροφος πας και από τι στοιχεία αποτελείται η προσωπικότητα του καθορίζεται από άλλα στοιχεία…

Ποια είναι αυτά;

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Tübingen στη Γερμανία προσπάθησαν να βρουν ποιο είναι το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων και κατέληξαν στο πιο απλό όλων, την ειλικρίνεια. Συνεπώς, σύμφωνα με το συμπέρασμα της έρευνας, στον έρωτα δεν πρέπει να παίζουμε παιχνίδια.

Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας, οι συμμετέχοντες κοίταξαν φωτογραφίες έξι γυναικών και κατόπιν ερωτήθηκαν ποια από αυτές θεώρησαν πιο ελκυστική. Στη συνέχεια παρακολούθησαν βίντεο, στα οποία οι ίδιες γυναίκες εξέφραζαν διαφορετικά συναισθήματα. Έπειτα έπρεπε να απαντήσουν αν κατάλαβαν ποιο συναίσθημα εξέφρασε κάθε γυναίκα. Στο τέλος, ερωτήθηκαν μια τελευταία φορά ποια επέλεγαν ως την πιο ελκυστική.

Ανάλογα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο πιο σίγουροι ήταν σχετικά με το ποιο συναίσθημα εξέφρασαν οι γυναίκες, τόσο πιο ελκυστική την έβρισκαν. Με λίγα λόγια, όσο πιο πολύ ένιωθαν ότι την καταλάβαιναν, τόσο πιο ελκυστική ήταν στα μάτια τους.

Σύμφωνα με τα σχόλια των ερευνητών: «Οι άνθρωποι που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους πρέπει να είναι σε θέση να καταλαβαίνουν τον σύντροφό τους, ακόμα και χωρίς λόγια. Αποδείχθηκε πως όσο καλύτερα ένας συμμετέχων θεωρούσε ότι καταλαβαίνει τα συναισθήματα μιας γυναίκας, τόσο μεγαλύτερη ήταν η έλξη του προς αυτό το άτομο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

loading...
loading...