Η Αλίκη εξαγόραζε την απουσία της με επιταγές στον γιο της, Γιάννη Παπαμιχαήλ


«H Aλίκη εξαγόραζε την απουσία της με υλικά αγαθά...Τη θυμάμαι πολλές φορές να λέει: ''Ήρθε το παιδί στεναχωρημένο. Κόψτε του μία επιταγή''», λέει φίλη της αξέχαστης σταρ στο περιοδικό Down Town

«Μία ζωή σαν (κακό) παραμύθι», είναι ο τίτλος του αφιερώματος στον Γιάννη Παπαμιχαήλ, τον γιο των δύο μεγαλύτερων σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, της Αλίκης και του Δημήτρη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Down Town, ο Γιάννης σε ηλικία 10 ετών, μετά το πολύκροτο διαζύγιο των γονιών του, έπαθε σπασμούς, βλέποντας στην τηλεόραση μία ταινία τους στην τηλεόραση.


Φίλη της αξέχαστης σταρ δηλώνει στο περιοδικό Down Town. «Όταν ο Γιάννης αντιλήφθηκε ότι βλέπαμε ταινία με την Αλίκη και τον Δημήτρη όρμησε στο σαλόνι και ανάμεσα σε λυγμούς άρχισε να χτυπάει το κεφάλι του στην τηλεόραση. Το παιδί είχε σπασμούς...Όταν τα πράγματα ησύχασαν, η Νίτσα (σ.σ  η νταντά του Γιάννη), γύρισε και μου είπε: ''Ξέρετε ο Γιάννης έχει ζήσει τον ξυλοδαρμό της Αλίκης από τον Δημήτρη και δεν αντέχει να τους βλέπει μαζί. Όταν βλέπει έναν άντρα να χτυπάει μία γυναίκα, ακόμα και αν είναι σε κάποια σκηνή στο σινεμά, το παιδί παθαίνει σπασμούς...».


Η μάνα Αλίκη

Στο ίδιο δημοσίευμα, η Αλίκη αναφέρεται ως μία μητέρα που «ναι μεν λάτρευε τον γιο της, αλλά όπως για κάθε βασίλισσα, έτσι και για εκείνη, αυτό που προείχε ήταν η διατήρηση του στέμματος της». 

Μία φίλη της Αλίκης Βουγιουκλάκη δηλώνει στο περιοδικό: «Η Αλίκη υπεραγαπούσε το παιδί. Επειδή ωστόσο ήταν ιδιαίτερα έξυπνη γυναίκα κι επειδή ένιωθε ότι δεν βρισκόταν κοντά στο παιδί στον βαθμό που την είχε ανάγκη, ''εξαγόραζε'' την απουσία της με υλικά αγαθ. Πίστευε ότι με το να εκπληρώνει κάθε επιθυμία του Γιάννη, έκανε το σωστό, ενώ στην πραγματικότητα διέπραττε τεράστιο λάθος. Τη θυμάμαι πολλές φορές να λέει: ''Ήρθε το παιδί στεναχωρημένο. Κόψτε του μία επιταγή''. Τη θυμάμαι να τον στέλνει για σπουδές Οικονομικών στην Ελβετία, κάνοντας του κόσμου τα έξοδα, κι επειδή του Γιάννη δεν του άρεσε το κλίμα, να του βγάζει χωρίς δεύτερη σκέψη το εισιτήριο της επιστροφής. Τη θυμάμαι να του στέλνει αστρονομικά για την εποχή ποσά στη Βοστόνη όταν ο Γιάννης αποφάσισε να γίνει μουσικός. Τη θυμάμαι, όταν ο Γιάννης πήγε φαντάρος στον Πόρο, να παίρνει ελικόπτερο και να πηγαίνει στο νησί για να τον τακτοποιήσει. ...Τη θυμάμαι να είναι ανίκανη να του πει''όχι''».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

loading...
loading...